Μια πρόσφατη μελέτη στη Βρετανία αποκαλύπτει ότι η γενιά που μεγάλωσε με περιορισμένη πρόσβαση σε ζάχαρη λόγω των κουπονιών τροφίμων, απέφυγε την εμφάνιση δύο σοβαρών ασθενειών, της υπέρτασης και του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό “Science”, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της μεταπολεμικής Βρετανίας, όταν η ζάχαρη ήταν περιορισμένη, είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και 20% λιγότερο κίνδυνο υπέρτασης σε σύγκριση με εκείνα που γεννήθηκαν μετά την άρση των περιορισμών.